İçeriğe geç

Aidat Neye Verilir

Aidat parası neleri kapsıyor?

Ödemeler inşaat veya şantiye yönetimi tarafından belirlenen bütçe dahilinde yapılır. Katkılar çerçevesinde su ve elektrik faturaları, temizlik, güvenlik personelinin maaşları, bakım ve onarım maliyetleri gibi giderler ödenir.

Aidat neye göre ödenir?

Daire başına düşen tutar, belirlenen bütçenin dairedeki daire sayısına bölünmesiyle hesaplanır. Hesaplamadan sonra, yönetim planına göre katkılar nihai olarak belirlenir. Yani üyelik ücreti genellikle daire sahibinin sahip olduğu alanın metrekaresi veya arsa payı üzerinden hesaplanır.

Apartman aidat giderleri nelerdir?

Genel giderler, bir topluluk, mülk veya daire gibi ortak alanların bakımını, onarımını ve işletimini finanse etmek için ödenen para miktarlarıdır. Bu maliyetlere yerinde güvenlik, temizlik, asansör, elektrik, su, doğal gaz vb. dahildir. Gibi hizmetler burada bulunabilir.

Apartman aidatı nerelere harcanır?

Tüm apartman sakinleri katkılarını ödemelidir. Katkılar, apartman görevlileri, bahçıvanlar, güvenlik personeli ve ortak alanlardaki bakım, ısıtma ve onarımlar gibi diğer masraflar gibi sabit maliyetleri karşılamak için ev sahipleri tarafından normalde tahsil edilen tutardır.

Daire boşsa aidat öder mi?

Kat mülkiyetinde malik ödemekle yükümlüdür; aidat ödemekle yükümlü olan da taşınmazın malikidir. Malikin aidat ödeme yükümlülüğü, evi kullanıp kullanmamasına bağlı değildir; ev kullanılmasa ve boş olsa bile malik aidat ödemekle yükümlüdür.

Apartman aidatına ne dahildir?

Ücretlere dairenin su, elektrik ve doğalgaz faturaları, vale park hizmeti, spor salonu hizmeti, arıza ücreti, bahçe bakımı, güvenlik, temizlik ve bakım ücretleri dahildir. Ücret fiyatını belirlerken daire yöneticisi veya yapı yönetimi, daire sahiplerinin de hazır bulunduğu toplantıda bir ücret teklifi yapar.

Aidat en fazla ne kadar olur?

Aidat miktarlarında bir üst sınır veya tavan artış olmadığını belirten Kiraz, “Dairede ev sahibi oturuyorsa, aidat limitlerinde üst sınır bulunmuyor. Sadece kiracı, ödenen kiranın üzerindeki aidatı ödemek zorunda değil.” dedi.

Apartmanda aidat nasıl hesaplanır?

20/500 dairenin arsa payı oranına katılım tutarı = 20 (arsa payı) x 30 (1 arsa payı bedeli) = 600 TL. 30/500 daire için ise şu şekilde hesaplanır: 30 (arsa payı) x 30 (1 arsa payı bedeli) = 900 TL.

Aidat parası ödenmezse ne olur?

Konut veya kat mülkiyeti yönetimi, aidatlarını ödemeyen kiracı veya ev sahibine karşı icra takibi başlatabilir veya dava açabilir. Bu husus Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 634. maddesine uygundur.

Apartman yöneticisi hangi giderlere katılmaz?

Site yönetimi hakkında kulaktan dolma bilgilere göre site yöneticisinin ücret ödemediği yönünde bir görüş var. Ancak bu yanlış bir bilgi. Çünkü yöneticiler normal gider olarak kabul edilen elektrik, su, yakıt ve asansör masraflarına katkıda bulunmuyor.

Apartman genel giderleri nelerdir?

Apartmanın genel giderleri nelerdir? Apartmanın ortak giderleri; kapıcı, kaloriferci, güvenlik görevlisi, yönetici ve bahçıvan ücretleri, ana gayrimenkulün sigorta primleri, tüm ortak alanların koruma, bakım, onarım ve güçlendirme giderleri ve ortak tesislerin işletme giderleridir.

Aidat m2’ye göre mi?

Arsa payı veya aidat m2 olarak nasıl hesaplanır? Aylık veya yıllık hesaplamalar ile hesaplanan giderler, bağımsız bölümlerin m2’sine göre dağıtılır. Bu şekilde ödenecek katkı payları belirlenir.

Apartman yöneticisi giderleri tabloya asmak zorunda mı?

Türk mevzuatına göre apartman yöneticisi, toplanan katkı payları ile diğer gelirlerin nasıl kullanıldığını gösteren gelir-gider tablosunu apartman sakinlerine düzenli olarak vermekle yükümlüdür.

Apartman yönetiminde kimler aidat ödemez?

Kat mülkiyeti sahipleri meclisi, kat mülkiyeti sahipleri arasından atanan yöneticinin olağan idari masraflara katkıda bulunup bulunmayacağına ve ne ölçüde katkıda bulunacağına karar verir. Bu konuda bir karar alınmamışsa yönetici, yönetim döneminde oluşan olağan idari masrafların yarısını karşılamaz.

Apartman aidat makbuzu vermek zorunlu mu?

Daire kirası için makbuz zorunlu mudur? Konut katkılarıyla ilgili sorular Kat Mülkiyeti Yasası tarafından düzenlenir. Her daire sahibi, sahip olduğu evin ortak giderlerini ödemek zorundadır. … Konut yardımı için makbuz yasal bir zorunluluk değildir.

Kiracının sorumlu olduğu aidat ödemeleri neyi kapsar?

Ücretler, dairenin veya mülkün ortak maliyetlerini karşılamak için tüm daire sahipleri veya kiracılar arasında eşit olarak paylaşılan maliyetlerdir. Bu masraflar genellikle temizlik, güvenlik, asansör bakımı, bakım ve yönetim maliyetlerini içerir.

Apartmanda aidat hangi sebeple odenmez?

Hangi durumlarda konut katkı payı ödenmez? Katkı payları yalnızca yönetim tarafından kararlaştırılan hizmetler yerine getirildiği takdirde ödenir. Bu durumu yerinde tespit eden ve belgelendiren kiracı ve ev sahipleri yasal işlem başlatabilir.

Boş daire asansör parası öder mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu, Madde 20 C: Yani asansör veya merdiven kullanılmasına bakılmaksızın tüm daireler bakım yükümlülüğünden kurtulamaz. Bu masraflar Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca açılacak bir dava ile ortadan kaldırılırsa, bu masraflar mahkeme tarafından yükümlülükten kurtulan kişiye geri ödenir.

Bina altındaki dükkanlar aidat öder mi?

Özetle; Dükkan ortak alanlardan faydalanmasa bile aidat ödemek zorundadır. Dükkan sahibinin kiracıları, dükkan sahibinin (serbest dükkan sahibinin) ödemek zorunda olduğu aidatlardan müteselsilen sorumludurlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kapalı Escort